Outfitpost| Kings of Indigo

outfitpost Catching the Glow Kings of Indigo

Gouden plaatje door Dinie Besems, foto’s door Sanne Samuels.

 

What’s the issue?

Het gouden plaatje verwijst naar het gat in onze hand. We willen steeds meer en we willen er steeds minder voor betalen. Kleding heeft zijn waarde verloren en dat zie je terug in de manier waarop we er mee omgaan. Het wordt ons heel gemakkelijk gemaakt om toe te geven aan de impuls iets nieuws aan te schaffen; sinds het bestaan van fast fashion kost het toch bijna niets. Vaak belanden dit soort impulsaankopen achter in de kast of is er na een paar keer wassen weinig meer van over. En als je dan bedenkt hoe diezelfde kleding geproduceerd is; hoeveel vervuiling het heeft opgeleverd en hoeveel mensen er in de kledingindustrie wereldwijd onder erbarmelijke omstandigheden aan hebben gewerkt, dan denken wij dat we als consumenten best wat beter zouden kunnen nadenken voor we iets nieuws aanschaffen. Buy less, choose well, de befaamde uitspraak van Vivienne Westwood, is ook ons motto. En daarna: Enjoy! 

What’s glowing out there?

Er zijn steeds meer brands die laten zien dat zij het ook anders willen en die bewijzen dat het ook anders kán. Voor deze outfitpost hebben wij een sweatshirt van Kings of Indigo uitgekozen. (Ook zin in complimenten van wildvreemden? Je kunt de sweater hier kopen!) Het was liefde op het eerste gezicht. Liefde voor de sweater én liefde voor de inspanningen van K.O.I. om bij te dragen aan een betere wereld. K.O.I. is lid van de Fair Wear Foundation en laat daarmee zien dat ze belang hechten aan het welzijn van hun werknemers. Daarnaast proberen ze met hun productie het milieu zo min mogelijk te belasten door GOTS gecertificeerd biologisch katoen te gebruiken (door de afwezigheid van pesticiden ook beter voor de mensen op het land!) en zoveel mogelijk te recyclen. Kings of Indigo heeft een grote collectie fab denim en ze hebben een paar hele mooie knits en jassen; deze vinden wij het mooist!

K.O.I. was één van de deelnemers van de Strawberry Earth Academy en vrijdag 9 oktober hebben zij met hun team een nieuwe denim variant gepresenteerd; een mix van organic cotton, recycled cotton en hennep. Voor de productie van katoen zijn enorme hoeveelheden water nodig, bij hennep is dit veel minder het geval. Deze nieuwe combinatie van vezels legt dus een veel minder grote druk op het milieu. En de looks..? We love!

Kings of Indigo Strawberry Earth Fair 2015 sustainable fashion

Sample K.O.I. made of a mix of organic cotton, recycled cotton and hemp. Strawberry Earth Academy 2015

Geschreven door

Laat een reactie achter