#30wears

Catching the Glow 30 wears

Catching the Glow 30 wears

What’s the issue?

Deze week hebben we een gouden klok in onze  outfitpost verwerkt. De gouden plaatjes die we steeds gebruiken, zijn gemaakt door designer Dinie Besems. Ze zijn, behalve mooi om naar te kijken, steeds de link naar een issue in de mode-industrie. De klok staat voor de tijd die we met onze kledingstukken doen. En dan bedoelen we het aantal keren dat je een item draagt; het aantal wears. 

De opkomst van fast fashion heeft ervoor gezorgd dat we onze kledingstukken steeds meer als wegwerpartikelen zijn gaan zien. Het is steeds gewoner geworden om een kledingstuk maar een paar keer te dragen en er dan niet meer naar om te kijken. Veel (zo niet alle) misstanden in de mode-industrie zijn gerelateerd aan overproductie en overconsumptie. Goed om even bij stil te staan en je bij een volgende aankoop af te vragen hoe vaak je het item eigenlijk denk te gaan dragen…? Sustainable fashion expert Lucy Siegle zegt hierover in een interview:

‘The first thing to ask yourself is, do you really need it? Is there space in your wardrobe and can you commit to wearing the item 30 times? If you can’t – then you don’t need to know anything else about that garment, you really don’t need it.’ (Je kunt het hele interview hier lezen, het is zeer de moeite waard!).

What’s glowing out there? 

30 wears als uitgangspunt. Let’s give it a thought! Op social media kun je meedoen aan de #30wears challenge. Een campagne van het Britse Eco-Age, waar Livia Firth (co-producer van de documentaire True Cost en founder van de Green Carpet Challenge) creatief directeur is. Dit zijn de ‘spelregels’:

Catching the Glow #30wears

Sounds like fun! We’re in! Maar stiekem meekijken langs de zijlijn mag natuurlijk ook 😉

Catching the Glow #30wears

Catching the Glow #30 wears

Foto’s Sanne Samuels

Op de foto’s draag ik een leopard blouse die ik 3 jaar geleden heb gekocht en die ik sindsdien minstens 70 keer aan heb gehad. Ik blijf hem pakken en ik vind ‘m nog net zo leuk als de eerste keer dat ik ‘m droeg. De blouse is helaas niet van een duurzaam merk. Drie jaar geleden was ik daar nog niet zo bewust mee bezig. Maar genieten van je aankopen door ze vaak en lang te dragen is ook een vorm van duurzaamheid en een mooi begin! Het vest is van het eerlijke Franse label L’Herbe Rouge. #30wears? Een makkie! De tas was een cadeau voor mijn veertigste verjaardag. Hij is van VLIEGER & VANDAM. Een Nederlands designduo dat hoge kwaliteit en innovatief vakmanschap combineert met statement design. Liefde op het eerste gezicht. De tas is niet volledig volgens de standaarden van ecologisch leer geproduceerd, en ik kan hem daarom niet volledig ‘duurzaam’ noemen. Wel weet ik dat het leer van West Europese koeien komt en volledig in Europa geproduceerd wordt. De jeans is geleend bij LENA the fashion library. Als ík de #30wears niet haal, doet één van de abonnees na mij dat!

Wij zijn benieuwd hoe jij aankijkt tegen de #30wears challenge! Zou het als een challenge voelen om je kledingstukken minimaal 30 keer te dragen? Leuk als je je mening achterlaat in de comments!

Fijn weekend!

Geschreven door

2 reacties

  • Iris

    Gave outfit, leuk tasje!

  • Shopping smart – Catching the Glow
    februari 8, 2016 - 7:36 pm

Laat een reactie achter