5 highlights of MINT fair

MINT fair januari 2016

Afgelopen weekend was de TIENDE editie van MINT en wij mochten erbij zijn! Joehoe! Dank je wel Marieke Eyskoot voor de uitnodiging.

MINT is onderdeel van de gevestigde beurs Modefabriek, een halfjaarlijks professioneel platform waar merken en labels hun nieuwste collecties presenteren aan de retailsector (winkels), de pers en andere modeprofessionals.

MINT is een uniek evenement, georganiseerd door sustainable fashion en lifestyle expert Marieke Eyskoot. MINT presenteert forward fashion, de toekomst van de mode: geweldige stijl gemaakt met respect voor mensen en onze omgeving. Marieke Eyskoot wil met MINT de modewereld inspireren om tegelijkertijd harmless en happening te zijn. Zij selecteert de merken op basis van forward fashion criteria: eerlijk voor mens en milieu, mooi en van hoge kwaliteit (bron: talkingdress.nl en modefabriek.nl). MINT is dé plek waar authentieke, innovatieve, duurzame merken zich kunnen presenteren. 5 jaar geleden begon MINT met 5 merken in de gang. Dit jaar stonden er 40 merken op de vloer! De mooiste vloer van de beurs als je het ons vraagt… MINT is where the magic happens!

Voor ons is MINT een uitgelezen kans om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe merken te spotten. So we did! 

What’s glowing out there? 5 highlights of MINT fair.

RATNA HO & Studio Mulder

Studio Mulder & RATNA HO

Voor één van onze eerste outfitposts leenden we bij LENA the fashion library al eens een jas van RATNA HO & Studio Mulder. Een Nederlands designduo dat de meest coole jassen en tassen maakt van hoogwaardig industrieel restmateriaal. Het regende complimenten! En dan deze nieuwe collectie… We love!

Lisa Konno

MINT Lisa Konno

Tijdens  Fashionweek Amsterdam waren we bij de catwalk show van deze ontwerpster (hier kun je daar alles over lezen) en nu konden we haar collectie van heel dichtbij bekijken 🙂

Aurélie Chadaine 

MINT Aurélie Chadaine

Instant happiness bij Aurélie Chadaine! Naast feel good leren franjes ontwerpt deze Française ook prachtige clutches en small leather goods.

Juuty

MINT fair Juuty

MINT fair Juuty

Wij hadden een ontzettend leuk en informatief gesprek met de founders van Juuty. Rosanne van Kleef en Rik van Dueren den Hollander hebben 9 maanden in Bangladesh gewoond. Daar hebben zij de misstanden in de mode-industrie van heel dichtbij ervaren. Vastbesloten te laten zien dat het ook anders kan, hebben ze een jute tassenlijn ontwikkelt die duurzaam en onder eerlijke omstandigheden wordt geproduceerd.

RHUMAA

We werden verliefd op de prachtige 100% ecologische materialen en de fantastische prints van de collectie van RHUMAA. We waren blijkbaar niet de enige, want het roomwitte jasje, waar ook óns oog meteen op viel, hing op de bestsellers wand! RHUMAA werkt met Zuid Afrikaanse ontwerpers en kunstenaars en elke collectie vertelt een eigen verhaal. Met een deel van de opbrengst worden projecten gefinancierd van de RHUMAA foundation, waarover je hier meer kunt lezen.

MINT RHUMAA

Geschreven door

Laat een reactie achter