Lisa Konno ‘Yours Truly’

Lisa Konno Yours Truly

Vorige week showde Lisa Konno haar nieuwe collectie ‘Yours Truly’ tijdens Fashion Week Amsterdam. En wij waren erbij. So cool! De collectie gaat over het herwaarderen van kleding en het betrekken van de dragers bij het maakproces. Lisa Konno is ervan overtuigd dat we voor een humanere en duurzame mode-industrie niet alleen moeten kijken naar innovatie, maar ook naar onze houding ten opzichte van kleding. In een interview met Georgette Koning zegt Konno  hierover de manier waarop vrouwen in de jaren ’50  met hun kleding omgingen heel inspirerend te vinden. ‘Kledingstukken werden toen gezien als investering, en iets wat zelf (na)gemaakt of gerepareerd werd wanneer het stuk was. Deze betrokkenheid zorgde ervoor dat kleding niet werd gezien als wegwerpartikel.’ En juist deze betrokkenheid wil Konno ook creëren met haar nieuwe collectie. Meteen na de wervelende show kon je een pakketje kopen met daarin het patroon en een instructie om de centrale blouse van de collectie zelf te maken! En dat kan nog steeds! Buy the idea!

De crisp witte blouses, waar je er dus één zelf van kunt maken (!), worden in de collectie gecombineerd met innovatieve breisels en items van tweedehands ‘Hermès’ shawls.  Wij werden meteen verliefd op de undies!

Lisa Konno Yours Truly

Lisa Konno heeft voor haar eindexamencollectie in 2014 ‘Extended Materials’ (ArtEZ Arnhem) onderzoek gedaan naar mogelijkheden om van textielrestanten nieuwe stoffen te maken. Het hergebruiken en opschalen van materialen loopt als een rode draad door haar collecties. Konno wil met haar projecten het huidige mode-systeem uitdagen. Wel de fun en het vernieuwende van mode, maar zonder het on-etische plaatje dat daar nog vaak bij hoort.

IMG_9814

Recentelijk heeft Lisa Konno ook een vrouwen collectie voor Afriek ontworpen. Vanaf maart oa te koop bij de Geitenwollenwinkel, We’ll keep you posted!

Geschreven door

2 reacties

  • Lidia

    Ontzettend tof! Ik zag de foto’s al voorbij komen op IG, toen kriebelde het wel hoor;-).

    • Klaartje Bergisch

      Het was echt super om bij te zijn Lidia, zo’n mooie collectie! Ga je volgende keer mee?

Laat een reactie achter