MUD Jeans, from owning to using jeans.

Catching the Glow Mudjeans
CTG - Mud Jeans

Foto’s Sanne Samuels

Whats the issue?

Deze week een outfit met een jeans en een knit van MUD Jeans. En een plaatje van iemand die de vuilnis buiten zet. Volgens MUD Jeans (and we couldn’t agree more..) is de enorme afvalberg namelijk één van de grootste issues in de huidige kledingindustrie. We kopen steeds meer kleding en we zijn het steeds sneller zat. MUD Jeans wijst ons er op dat gemiddeld 30% van de kledingstukken in een kledingkast langer dan een jaar niet is gedragen. En dat er in Nederland elk jaar 135 miljoen kilo kleding wordt verbrand.

What’s glowing out there?

Bij MUD Jeans dromen ze van een  wereld zonder afval. Daarom produceren ze jeans van organic cotton die na gebruik makkelijk te recyclen zijn. MUD Jeans is het enige merk dat helemaal volgens de principes van de circulaire economie werkt. In de circulaire economie dient afval als een grondstof voor iets nieuws. Een innovatieve manier van guilt free consumeren die wereldwijd door de media is opgepikt. Het werkt als volgt:

 1.  MUD Jeans ontwerpt items zó dat ze makkelijk te recyclen zijn. In plaats van een leren label met de merknaam, hebben ze bijvoorbeeld gekozen voor een geprinte versie.
 2. Je kunt je jeans kopen of leasen (!), maar in beide gevallen vraagt MUD Jeans je spijkerbroek terug op het moment dat je ‘m niet meer draagt. Daarna kun je een nieuwe jeans leasen of krijg je korting op een nieuwe broek.
 3. De teruggebrachte jeans worden opgeschaald tot unieke vintage exemplaren óf ze worden gerecycled tot nieuw denim garen!

Je ‘oude’ broek krijgt dus een nieuw leven en komt niet op de afvalberg terecht! Daarnaast vermindert recyclen het watergebruik ook nog eens met 50%. Een mooi verhaal toch?!

From owning jeans to using jeans.

Hier kun je lezen hoe het leasen werkt. Kom je er online niet helemaal uit welke broek je graag zou willen? Als je er één betaalt, krijg je er drie thuis gestuurd om te proberen!

Catching the Glow MUD Jeans

Jeans MUD Jeans Boyfriend Basin Stone Black, Trui MUD Jeans Dennik Strong Beige (84% recycled denim!), sjaal Joline Jolink (eerdere collectie).

Geschreven door

6 reacties

 • Lidia

  Wat een heerlijke outfit, heerlijk warm en cosy

 • Resaarcle

  Wat een geweldig idee, dat leasen! En natuurlijk ook super dat je je versleten broek kan terugsturen! Mijn versleten jeansbroeken belanden op de stapel knutselstofjes.

 • Sara

  Jaaa, Mud Jeans is awesome! 🙂 Zo’n mooi merk met zo’n mooie filosofie. Hele mooie outfit, en die trui gaat op mijn wishlist, hihi.

 • Nina

  hey,
  what size do you wear in the sweater? Thanks

  • Klaartje Bergisch

   Hi Nina, I wear size S.

 • Nina

  thank You! It looks beautiful. I will order the sweater now! 🙂

Laat een reactie achter