ZAZU Amsterdam| You can make it happen!

ZAZU featured image

Er is een nieuw conscious fashion label met een prachtig verhaal. En jij kunt helpen om de productie van hun eerste collectie mogelijk te maken! ZAZU Amsterdam is een crowdfunding campagne gestart op online platform One Planet Crowd om haar eerste collectie handgemaakte knitwear van alpaca en merinowol te financieren. In ruil voor een investering, ontvang je een item van ZAZU! Mét 20% korting! In deze post vertellen we je alles over dit nieuwe merk en natuurlijk laten we een aantal highlights van de collectie zien.

Het verhaal van ZAZU Amsterdam

“Let your dreams be bigger than your fears and let your actions speak louder than your words”

Dit is de favoriete quote van Marieke Andringa, founder van het nieuwe modemerk ZAZU Amsterdam. Door deze quote heeft Marieke zich laten leiden bij haar carrièreswitch van jurist ondernemingsrecht naar sociaal ondernemer. Sinds Marieke in 2005 voor het eerst door Ecuador reisde, heeft zij haar hart aan dit land verpand. En daar, op de beroemde markt van Otavalo, begon haar droom. Marieke raakte geïnspireerd door de prachtige breisels van alpaca en merino wol die zij op deze markt tegenkwam en daaruit is het idee voor ZAZU Amsterdam ontstaan: Een premium en fashionable knitwear merk op basis van de hoogwaardige wolsoorten uit de Andes, ambachtelijk geproduceerd door de lokale bevolking.

En het bleef niet bij dromen…! Sinds vorig jaar woont Marieke met haar gezin in Ecuador. De eerste collectie is ontworpen en de monsters zijn klaar! Haar stijlvolle knitwear wordt handgemaakt door Ecuadoraanse vrouwen voor een eerlijk salaris (5 x de marktwaarde). De vrouwen werken vanuit huis zodat zij de zorg voor hun gezin kunnen combineren met een betaalde baan. Alle items worden gemaakt van eco-friendly alpaca en merino wol. De lokale spinnerij/ververij waarmee ZAZU Amsterdam werkt, gebruikt geen chemicalien om de wol gebruiksklaar te maken en er worden geen toxische verfstoffen gebruikt. De wol wordt in de zon gedroogd om energie te besparen en het afvalwater wordt in een gesloten systeem gereinigd. ZAZU produceert dus duurzaam en verantwoord, met een hart voor mens, dier en milieu. Aan elk item hangt een kaartje waarop precies staat wie het kledingstuk heeft gemaakt en waar de wol vandaan komt!

ZAZU Amsterdam founder Marieke Andringa

Founder ZAZU Amsterdam Marieke Andringa in vest Cara

De collectie

De collectie van ZAZU bestaat uit luxe zachte breisels van alpaca en merino wol met een flinke dosis fashionfeel. Ruime, grof gebreide vesten, boxy V-hals-truitjes en prachtige (kabel)shawls.

Dit is zijn onze 4 favorieten:

ZAZU favorites

Scarf Condado in Ecru, Cardigan Sambo in Stone, Cardigan Cara in Ecru,  Sweater Pincha in Jeans Blue

De crowdfunding campagne loopt nu ruim drie weken en ZAZU Amsterdam staat al op 53% van het doelvermogen! Wil jij dit inspirerende project ook graag een handje helpen in ruil voor één van deze luxe knits? Klik hier! 

You can make it happen!

Geschreven door

Laat een reactie achter