New shop in town! studio JUX + co

studio jux + co

Fotografie Willem de Kam

Wij waren bij de opening van de eerste flagship store van het duurzame Amsterdamse mode- en designlabel studio JUX. Lucky us! Wat een feest! De winkel studio JUX + co in de Amsterdamse Pijp  is HUGE, licht, prachtig ingericht en fully packed met items die ons hart sneller doen kloppen. Eigenaren Jitske Lundgren en Carlien Helmink selecteerden hun favoriete ‘guilt-free goods’. Bij studio JUX + co kun je dus naar hartelust shoppen zonder schuldgevoel. Alle stijlvolle en minimalistisch ontworpen producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden duurzaam en eerlijk geproduceerd.

studio jux + co

Hier kun je lezen waarom shoppen met een hart voor mens en milieu ook echt gelukkiger maakt!

Bij Studio JUX + co kun je natuurlijk terecht voor de prachtige Studio JUX collectie. Daarnaast is er ook een uitgebreid assortiment te vinden van andere duurzame labels. Er worden ongeveer 25 merken verkocht. Een mix van labels die al op aanzienlijke schaal produceren, aangevuld met verrassende nieuwkomers die prachtig handwerk leveren. In de opgeknapte garage van 175 vierkante meter vind je bijvoorbeeld jeans van gerecyclede garen, een jurk van ‘vegan silk‘ en de lekkerste verantwoorde chocolade. Zowel mannen als vrouwen kunnen er terecht voor een nieuwe outfit, verzorgingsproducten, leuke cadeautjes (!) of iets moois voor in het interieur. In de winkel vind je ‘paspoorten’ van alle merken zodat je precies weet waar en op welke manier je jurk, schoenen of jas zijn geproduceerd. Het personeel is ook heel goed op de hoogte van de herkomst van de producten.

studio JUX + co

Studio Jux biedt een alternatief voor fast fashion. Founder Helmink zegt hierover: “De huidige situatie in de mode-industrie is simpelweg onhoudbaar. Je kunt eigenlijk niet meer met droge ogen een jurkje van 14,95 afrekenen bij een van de grote ketens. Uiteindelijk betaalt iemand de prijs voor die impulsaankoop. Toch kunnen veel consumenten deze verleiding moeilijk weerstaan en is het vaak best ingewikkeld om te bepalen of een product verantwoord is geproduceerd. In onze flagship store aan de Ceintuurbaan is het voorwerk al verricht en maken we het aantrekkelijk om te kiezen voor tijdloze designs van goede kwaliteit, zonder dat nare schuldgevoel.” Bij aankoop van een studio JUX item ontvang je een ansichtkaart met daarop de kleermaker die het voor je in elkaar zette. Je maakt als het ware kennis met de man of vrouw die je steunt met je aankoop; hij of zij ontvangt een eerlijk salaris en werkt in de veilige studio JUX fabriek in Kathmandu. Sinds kort produceert studio JUX ook een interieurcollectie in samenwerking met sociale projecten in Nepal.

studio JUX + co

Een greep uit de andere duurzame labels die te koop zijn bij de flagship store ‘studio JUX + co.’ in Amsterdam: Atelier Pierre, Aurélie Chadaine, Beaumont Organic, BLOOM your message, Grand Step Shoes, JAN ’N JUNE, Kings of Indigo, Korshun, LangerChen, L’Herbe Rouge, Lovjoi, Miss Green, Nailmatic, People Tree, Qnoop, Quazi design, Sprout, Swedish Stockings, Umiwi, Werner en Wunderwerk. Een groot deel van de collectie is ook te koop via de webwinkel van Studio JUX. Maar geloof ons; je wilt de winkel niet missen!

Wij gaan snel terug op een moment dat het iets minder crowded is, zodat we lekker relaxed kunnen passen 😉

studio JUX + co

studio JUX + co  Ceintuurbaan 252 Amsterdam

Geschreven door

5 reacties

 • TRUE FASHION SHOW PAKHUIS DE ZWIJGER 12.05.2016 – Catching the Glow
  mei 4, 2016 - 7:24 pm
 • True Fashion Show: Yes, We'll be an agent for change! – Catching the Glow
  mei 16, 2016 - 3:08 pm
 • Dress your life.

  Ik kan haast niet wachten tot mijn weekend Amsterdam eind juni! 😀
  Naomi, x

  • Klaartje Bergisch

   Studio JUX is dan echt een MUST 🙂 En zo zijn er nog een paar, maar volgens mij heb je ons artikel over de 5 beste shops gelezen 😉

 • Vintage of fair! – Catching the Glow
  mei 29, 2016 - 6:14 pm

Laat een reactie achter