Let’s dress up for a wedding!

Het is september, summer is coming to an end… En dat kan best een beetje weemoedig maken. Gelukkig had ik een feest om me op te verheugen! De nazomer bruiloft van een lieve vriendin. In deze post deel ik mijn outfit voor deze feestdag.

De kaart zei ‘Dresscode: Tenue de Ville’. Dat moest ik even googelen… Ik leerde dat tenue de ville vroeger voor vrouwen een mantelpakje of ‘japon’  betekende, maar dat je er tegenwoordig alle kanten mee op kunt. Goed nieuws, want van jurken panikeer ik. De keren dat ik mij (na mijn kleutertijd) gelukkig heb gevoeld in een jurk zijn op één hand te tellen. Geen jurk dus, maar natuurlijk kwam het paniekmoment alsnog. Want wat moest ik dán aan?? Een rok met top, een broekpak, of dan toch maar een jurk…??

In dit soort situaties heb je een beetje geluk aan je zijde nodig. En dat had ik. Twee weken voor de bruiloft liep ik met mijn vriend tijdens een weekendje Rotterdam in de Van Oldenbarneveltstraat ‘even’ Filippa K. binnen. Daar trof ik onder het laatste rekje uitverkoop de schoenen aan die ik al het hele seizoen wenste; nog één paar, 50% korting, precies mijn maat… En ze hadden ook nog zo’n crèmekleurige Marlene Dietrich broek die al maanden door mijn hoofd spookte. Een verkoper met visie maakte het af. Want zelf had ik de shirt dress van crèmekleurige viscose nooit bedacht. Op een broek. En dat het dan zo mooi zou staan. ‘Bijna Royal,  zei de verkoper en ik was het niet eens helemaal met hem oneens.

wedding outfit tenue de ville

wedding outfit tenue de ville

Pre-loved tasje via April and May met een gouden plaatje van Dinie Besems.

De look is head to toe Filippa K. (op het tweedehands tasje na) en ik zag dat de items online nog in enkele maten te koop zijn. De shirt dress vind je hier en voor de broek kun je hier klikken. Het loont de moeite om de sale- items verder ook nog even door te lopen; ik zag nog veel moois..!

Filippa K. is lid van de Fair Wear Foundation en wordt door deze organisatie als good gekwalificeerd. Dat wil zeggen dat Filippa K goed op weg is om aan de standaarden op het gebied van arbeidsomstandigheden voor hun werknemers te voldoen. Filippa K.’s visie is geënt op duurzaamheid: ‘Fashion where sustainability is the guide to growth.’ In de webshop is een aparte sectie  A sustainable choice met items die helemaal geproduceerd zijn met hart voor people & planet. Het doel is om in 2030 de hele collectie op deze manier te produceren.

wedding outfit tenue de ville

wedding outfit tenue de ville

De foto’s zijn gemaakt door Sanne Samuels

Filippa K mules

De schoenen…

Ondertussen hebben we het huwelijk gevierd. Het was een prachtige dag. Zodra ik een foto onder ogen krijg die de lading dekt, post ik ‘m op CTG!

Geschreven door

2 reacties

  • Lidia

    Wow, echt een prachtige outfit en wat creatief bedacht!!

    • Klaartje Bergisch

      Dank je Lidia, ik ben er ook echt heel blij mee! Hoewel zowel ik als mijn vriend heel bedenkelijk keken toen de verkoper met de shirt dress kwam aanzetten. Het was dat hij aandrong, anders had ik het niet eens gepast 😉

Laat een reactie achter