Annouk Post – Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld

Annouk Post Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld

Vorige week waren we bij concept store  Charlie + Mary voor de boekpresentatie van Annouk Posts Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld’. Een prachtig vormgegeven designboek over ‘de nieuwe luxe’. Sanne Vogel, actrice, schrijfster en icoon van een duurzame levensstijl, nam het eerste exemplaar in ontvangst tijdens de feestelijke lancering in Amsterdam. Wij namen het boek deze week mee in onze koffer naar Barcelona :-).

In onze allereerste post schreven we ook over het werk van Annouk Post. Toen ging het over haar merk Harry, dat ze samen met Charlie + Mary heeft opgezet en waarvoor ze het urban sprookje Find your tune‘ schreef. De aankoop van dit sprookje en het witte singlet dat erbij hoort, was het startpunt van onze zoektocht naar duurzame mode. Wat een eer om ruim een jaar later uitgenodigd te worden bij de lancering van Annouk Post’s nieuwste werk!

Annouk Post ontdekkingsreis naar een duurzame wereld

Designboek ‘Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld’ 

En wat voor werk! Het beeld in dit splinternieuwe designboek is stunning en nodigt uit tot eindeloos bladeren (en instagrammen ;-)) Maar het boek is niet alleen mooi om naar te kijken. Het is ook een goed verhaal. Een verhaal dat leest als een bewustwordingsreis naar de nieuwe luxe. De hoofdstukken gaan over plezier hebben en genieten, over liefde, maar ook over actie ondernemen. Onderweg introduceert Post de mensen en ideeën die haar inspireerden; haar grote voorbeelden uit de mode, design, kunst, voeding en wetenschap. Voorlopers die de nieuwe wereld vormgeven. Het boek voert je langs vele voorbeelden van positieve verandering en spoort je aan je eigen lifestyle in het licht van deze nieuwe luxe te zien. Een betekenisvolle luxe waarmee je niet alleen goed voor jezelf zorgt, maar ook voor je omgeving. Een luxe waarbij je bewuste keuzes maakt vanuit je hart.  Want dat is volgens Annouk Post dé weg naar een mooiere toekomst. We couldn’t agree more.

Meer over Annouk Post

Annouk Post (1980) studeerde Forecasting & Styling aan het Amsterdam Fashion Instituut (AMFI), en volgde het masterprogramma Fashion, Design & Strategy aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Zij is een duurzame mode en design expert en al sinds haar afstuderen in 2004 zet zij zich in voor de promotie van duurzame mode, merken en ontwerpers. Projecten variëren van exposities, events, trendpresentaties, tot aan haar eigen label ‘Harry’ waar we het eerder over hadden. Sinds 2014 is Annouk Post communicatiemedewerker bij Fair Wear Foundation, een organisatie die zich inzet voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie.
Al haar ervaringen komen samen in het boek.

Het boek is vanaf 15 oktober 2016 te koop in de Charlie + Mary concept store in Amsterdam en op www.charliemary.com. Vanaf 7 november 2016 in de boekwinkel, op www.bol.com en op www.artezpress.artez.nl.

Annouk Post boeklancering Ontdekkingsreis

Annouk Post (rechts) en Sanne Vogel tijdens de boeklancering. Foto’s via Dianne Potters van 21Sustainable

 

Geschreven door

3 reacties

  • Lidia

    Leuk! Ik wil nig gaan schrijven, maar waah herfstvakantie, geen tijd gehad;-).

  • Sara

    Nice, ik wil het ook nog zeker gaan lezen!

  • Tal Daniel

    Interessant, thanks voor de tip :)!

Laat een reactie achter