Dutch Sustainable Fashionweek THE fashion show

Judith van Vliet DSFW

Het is deze week Dutch Sustainable Fashionweek en maandagavond waren wij bij De Grote Show ‘Dutch Designers’. En die was echt GROOTS. It made our week! De innovatieve, prachtige collecties, de entourage, de muziek, het stijlvolle publiek, alles klopte. We waren zeer vereerd met onze persuitnodiging; we hebben de hele avond zitten glimmen 🙂 Het is zo inspirerend om te zien dat high-end fashion en duurzaamheid samen kunnen gaan. Dat ontwerpers hun creativiteit niet ‘alleen’ inzetten om een prachtige collectie neer te zetten, maar óók om ideeën aan te dragen om de gigantische footprint van de mode-industrie te reduceren.

Highlights

Nieuwe technologieën spelen een steeds grotere rol bij het verduurzamen van de kledingindustrie.  Dit inspireerde tassenmerk MyoMy  (van de legendarische Paper Bag) om een tas uit hun nieuwe BE ICONIC collectie met een drone over de catwalk te laten gaan. Let the show begin!

MyoMy drone Dutch Sustainable Fashion Week

De drone van MyoMy

Judith van Vliet showde haar collectie RAW MATERIALS in combinatie met een live performance van het prachtige ‘Levitation’ door Marle Thomson. Van Vliet laat in haar ontwerpen de herkomst van de gebruikte materialen zien. Een top van katoenbloemen, breisels die aan de onderkant nog niet helemaal af zijn; je wordt als kijker als het ware meegenomen in het productieproces van de collectie.

Judith van Vliet Dutch Sustainable Fashionweek

Judith van Vliet Dutch Sustainable Fashionweek

Monique Collignon showde haar The Conscious Collection. In deze collectie werkt zij met stoffen van Waste2Wear. Waste2Wear is een duurzame en maatschappelijk verantwoorde onderneming met ‘groene’ oplossingen voor de textielindustrie. Zij recyclen plastic flessen en produceren daarvan hoogwaardige stoffen. Een prachtige basis voor de elegante ontwerpen van Collignon. De groene jas hadden we al gespot in het Dare to be Duurzaam nummer van Marie Claire… Very, very, nice!

Monique Collignon Dutch Sustainable Fashionweek

Finale Monique Collignon

Ook de ontwerpen van Natalie de Koning zijn geheel gemaakt van gerecyclede, milieuvriendelijke en fairtrade materialen. De Koning staat voor een nieuwe consumptiemaatschappij; minder oppervlakkig en snel en met meer respect voor de wereld en haar bewoners. En als je dat dan zo laat zien…

Natalie de Koning Dutch Sustainable Fashionweek

Natalie de Koning Fotocredits BaldwinHenderson (via Goodrandz Dutch Sustainable Fashionweek)

Van Jos ontwerpt vanuit het idee dat kleding een uiting is van wie je bent. Een item van Van Jos draag je daarom niet maar één seizoen. Van Jos wordt gemaakt in Nederland. Ze werken samen met het Wereldwijven handwerklab, een atelier waar vrouwen met verschillende nationaliteiten werken, om zo hun plaats in de maatschappij te verstevigen. Van Jos maakt gebruik van restpartijen stof en wol. Slowfashion at it’s best. Een inspirerend verhaal achter een impressive collectie. Onderstaande look was voor ons echt een wow-moment!

Van Jos Dutch Sustainable Fashionweek

Look Van Jos

It was a night to remember!

🍾

Geschreven door

2 reacties

  • Lidia

    Mooi stukje en ja, wat zaten we te glimmen, haha.

  • Circulair design – Catching the Glow
    oktober 21, 2016 - 10:01 pm

Laat een reactie achter