House of Wandering Silk, luxury with a ❤️

House of Wandering Silk

Eén van de grote happiness-boosters van Catching the Glow is dat we via ons blog in contact komen met likeminded people over de hele wereld. Deze zomer werden we via Instagram benaderd door Katherine Neumann, founder van House of Wandering Silk. Wij waren direct onder de indruk van haar inspirerende verhaal én van haar label. So we proudly present…!

Het verhaal van HOWS

Het verhaal van House of Wandering Silk is onlosmakelijk verbonden met het verhaal van founder Katherine. Deze 35-jarige (van huis uit Australische) game changer heeft als humanitair hulpverlener al de halve wereld rondgereisd als zij in 2005 besluit vanuit India haar eigen fairtrade social business op te zetten. Naast haar humanitaire werk, bouwt zij vanaf dat moment in grote delen van Azië aan een netwerk van vrouwen die nu de prachtige stoffen voor House of Wondering Silk maken. HOWS staat helemaal in het teken van Katherine’s doel om de positie van vrouwen in ontwikkelingsgebieden te versterken. Zij biedt deze vrouwen de mogelijkheid om vanuit huis te werken voor een eerlijk loon. Zo kunnen zij bouwen aan een beter leven voor zichzelf en hun families.

972fa4_b4948fffa3f44d9b8ec7c64e2500f20emv1

House of Wandering Silk

Het gouden plaatje van Dinie Besems is deze week een verwijzing naar India, de vestigingsplaats van House of Wandering Silk.

De collectie

De collectie van HOWS bestaat uit handgeweven sjaals en omslagdoeken van de fijnste natuurlijke materialen. Wij mochten een selectie maken voor Catching the Glow (I know, we’re so lucky…!)  en het uitpakken was echt een feest! De stoffen voelen allemaal superzacht en super-de-luxe aan. Wij hebben gekozen voor de meer minimalistische dessins met een urban feel, maar ook als je juist graag kleur aan je herfst outfits wilt toevoegen, kun je bij HOWS terecht! De omslagdoek is gemaakt van een mix van cashmere en merino wol, casual chique at its’s best…! De sjaals in deze post zijn van cashmere of van een mix van wol en zijde.

HOWS sjaal zwart

Sjaal van House of Wandering Silk, trui al heel lang mijn favoriet, trainingsbroek Filippa K.

House of Wandering Silk scarves

A great way to start the new season in style and give something back to the world!

Geschreven door

2 reacties

  • Lidia

    Ik vind ze prachtig, mooie fotos ook weer

  • Katherine

    Loved collaborating with you! Thank you for the write up and the beautiful images <3

Laat een reactie achter