I like my style to be sustainable and minimalistic, but not boring…

minimalistic and sustainable style

Ik schreef al eerder over mijn signature style: ‘Minimalistisch’ dekt grotendeels de lading. Ik houd van mooie en eerlijk gemaakte basics met iets extra’s. Dat beetje extra kan zitten in het materiaal, in het ontwerp of in de combinatie met een wat opvallender item of een accessoire als een mooie tas of een paar opvallende schoenen. Maar de laatste tijd betrap ik mezelf erop dat ik in real life te vaak niet toekom aan dat beetje extra. Of dat ik steeds hetzelfde extraatje inzet. Het resultaat is dan eigenlijk een soort van…eeehh…saai… En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Ik koop veel minder kleding sinds ik me door Catching the Glow bewust ben geworden van de consequenties van mijn consumentengedrag.  Ik kocht altijd al graag mooie basics, die ik dan combineerde met wat uitbundigere aankopen van merken zoals Maison Scotch en Essentieel Antwerp (een goed voorbeeld is de blouse van de #30wears post). Nu ik ervoor heb gekozen om niet meer te kopen bij merken die geen oog hebben voor mens & omgeving mis ik die afwisseling af en toe best een beetje. Zeker nu langzamerhand de gaten in mijn ‘oude’ kleren beginnen te vallen 😉 Want hoewel het aanbod van duurzame kleding steeds groter wordt, zijn de collecties over het algemeen nog wel wat behoudend. Schitterende basics in overvloed, maar kleur of een goede print zijn wat lastiger te vinden. Behalve natuurlijk als Stella McCartney en Acne Studios binnen je budget vallen…

Maar ook voor normale stervelingen zoals ik is er natuurlijk heel veel mogelijk. En een nieuw seizoen biedt nieuwe kansen! Dus heb ik voor mezelf een lijstje ‘Do’s’ gemaakt om mijn looks weer naar een hoger plan te trekken. Ik zei het al eerder; aandacht is key in combinatie met een klein beetje meer inspanning. Let’s have some fun!

minimalistic and sustainable style

Trenchcoat en schoenen Filippa K S/S2016, broek van de helaas opgeheven ready to wear lijn ‘Ready to Fish’ van Ilja Visser. Foto’s Sanne Samuels

Do’s:

 1. Eens iets anders kiezen dan donkerblauw… 😉
 2. Een moodboard/ wishlist maken van duurzame(re) items die opvallen door hun kleur, ontwerp of print. I’ll keep you posted! 
 3. Tijd maken om in vintage- en tweedehandswinkels te zoeken naar  ‘fun’-items. Ik pak nu meteen mijn agenda erbij om een paar uurtjes te prikken, want anders komt het er niet van…
 4. Regelmatig Lena The Fashion Library bezoeken voor anders-dan-anders-items.
 5. Mijn ogen open houden voor bijzondere schoenen! Tips voor duurzame schoenen merken zijn meer dan welkom! De peep-toe-mules van Filippa K. die ik op de foto’s draag, zijn niet meer zo realistisch nu de winter echt haar intrede heeft gedaan. Of wacht eens, zouden ze met een paar goede sokken nog even kunnen…? Dat wordt dus mijn ogen open houden voor bijzondere sokken! 😉
 6. Mijn nagels zo vaak mogelijk lakken! Kleine (nou ja…) moeite, groots effect! Donkere nagels zijn de trend dit seizoen. Nailmatic produceert nagellak die het milieu niet onnodig belast (verkrijgbaar bij Studio Jux).
 7. Uitproberen of ik de sjaaltjes-trend kan adopteren. Maar of ik ermee weg kom…? Soon on the blog!

Enneh… Ik heb deze jas op het oog… Een fantastisch ontwerp (ik heb ‘m al gepast) en niet donkerblauw 🙂

Geschreven door

3 reacties

 • Lidia

  Een mooi lijstje, ben benieuwd!!

 • H*

  Fijn, praktisch lijstje dat ook makkelijk naar ieders hand te zetten is. Ik koop sinds een jaar alleen nog eerlijk en het liefst ook duurzaam gemaakte kleding en ik herken veel van waar jij tegenaan loopt. Zelf koop ik al heel veel tweedehands, want ik houd van uitbundig en kleur en ik heb een studentenbudget. Sjaaltjes was ik toevallig ook mee aan het puzzelen vandaag en ik wil mijn kettingen ook weer fanatieker uit de kast gaan trekken. Bedankt voor de inspiratie!

 • Sustainable items with color or print! – Catching the Glow
  november 22, 2016 - 1:03 pm

Laat een reactie achter