About us

AMSTERDAM -

Foto door Xander Remkes

Wij zijn Barbara en Klaartje. Op ons blog Catching the Glow willen we je alles vertellen over duurzame mode.

Op dit moment is de mode- en textielindustrie de op-één-na vervuilendste industrie ter wereld (vervuilender dan de wereldwijde transportindustrie!). En de mensen die onze kleding maken, betalen uiteindelijk de prijs voor onze wensen. We willen veel en we willen het zo goedkoop mogelijk. Kleding is een wegwerpartikel geworden.

Wij zijn ervan overtuigd dat we anders naar mode en kleding moeten gaan kijken. En we zien dat het ook anders kán! Stijlvol en fashionable, maar met een veel kleinere footprint en met respect voor mensen. Hoe? Dat laten we je hier op ons blog zien!

What’s glowing out there?
Ons blog is in de eerste plaatst bedoeld om al het moois dat we op het gebied van duurzame mode tegenkomen met je te delen. Er zijn talloze initiatieven die niet alleen je persoonlijke stijl versterken, maar ook bijdragen aan het verduurzamen van de mode-industrie. Om je te inspireren en te helpen bij het maken van bewuste(re) keuzes, maken we outfitposts en schrijven we merk- en winkelreviews. En we hebben een overzichtelijke lijst voor je gemaakt van Brands we love (en er komt nog een lijst van Shops we love), voor als je het liefst meteen ‘comme il faut’ aan het shoppen slaat… De lijst is a work in progress, we horen het heel graag als je mooie merken of winkels tegenkomt of als je zelf bezig bent met iets nieuws!

What’s the issue?
We vertellen je op ons blog ook wat sustainable fashion inhoudt. Wat gaat er eigenlijk mis in de mode-industrie? En waar moet je op letten als je graag wilt shoppen met hart voor duurzaamheid? Dit loopt als een rode draad door ons blog. Zo lees je hier onze 10 do’s en don’ts voor een ‘eerlijke garderobe’, en hier waar wij allemaal aan denken bij duurzaamheid. We zetten de feiten en issues op een rijtje en we houden verdiepende interviews met inspirerende mensen uit de wereld van de duurzame mode.

What’s up?
Het allermooist zouden we het vinden als Catching the Glow een plek wordt waar je komt voor inspiratie, informatie én verbinding. De interesse in duurzame mode groeit: er zijn heel veel mensen die, net als jij, op hun eigen unieke manier iets willen bijdragen aan verduurzaming van de modewereld. We horen dus heel graag van je! Je kunt opmerkingen achterlaten bij onze posts, of hier direct contact met ons opnemen. Of zoek ons (en elkaar!) op op Instagram (scroll naar onderen om onze Instagram accounts te bekijken), Facebook, Twitter of Pinterest!

Leuk dat je er bent, welkom op Catching the Glow!